Uitgerekend in JAN/FEB? Reserveer tijdig je plekje, vol = vol. Klik hier voor meer info.

Exclusieve materialenPersoonlijk contactAmbachtelijk drukwerk
Geboorte melden
‹ terug naar overzicht

6 tips voor een minimalistische uitstraling

Lees hier hoe je jouw geboortekaartje een minimalistische en stijlvolle uitstraling kan geven.
11 oktober 2020

Ben je ook zo fan van minimalisme, maar wil je tegelijkertijd ook niet een te simpele uitstraling? In deze blog geef ik je zes tips.

Geboortekaartje Calvin | deftig blauw | letterpers

"Hoe minder tekst, hoe rustiger het kaartje sowieso al oogt en hoe tijdlozer ook het ontwerp. "

Het geboortekaartje voor je kleintje is natuurlijk wel iets heel speciaals en hoe jammer is het als je dat niet terugziet. Stel je voor dat je familie en vrienden denken dat je het kaartje bij een à la Kaartje2go hebt ontworpen. En begrijp me niet verkeerd. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar als je juist een minimalistische uitstraling wilt met klasse, dan wil je niet dat mensen dit idee krijgen. ;-)

Tip 1: Maak keuzes in de teksten voor op je geboortekaartje
Rust. Dit is echt wel het belangrijkste item voor een minimalistisch geboortekaartje. 
Neem bijvoorbeeld de tekst voor op het geboortekaartje goed onder de loep. Wat vind je écht belangrijk voor op het kaartje? Welke tekst moet de meeste aandacht verdienen?

Meestal werkt een heleboel tekst niet mee voor een minimalistische uitstraling. Ik zeg altijd: ‘hoe minder tekst, hoe rustiger het kaartje sowieso al oogt en hoe tijdlozer ook het ontwerp’.
Heb je bijvoorbeeld een gedicht die je er echt sowieso op wilt hebben staan? Kies dan bijvoorbeeld voor een korte of geen introtekst boven de naam. Dan behoud je de rust.
 

De ouders van Julius hadden juist een lang gedichtje én wilden een enkele kaart. In overleg met de ouders kozen we voor een liggende kaart en pastte ik het ontwerp daarop aan zodat het gedichtje een hele prominente plek kreeg.

Tip 2: Kies een bijzondere papiersoort uit
Geef je geboortekaartje voor je kleintje karakter door te kiezen voor een opvallend papiersoort. Dit bepaalt zo sterk de uitstraling van het kaartje en kan je kaartje maken of breken. Ga bijvoorbeeld voor heel zacht Wolkjespapier. Dat geeft je kaartje gelijk een chique uitstraling en gegarandeerd gaan mensen je kaartje aaien. ;-) Of wat dacht je van vaalgroen/zacht roze structuurpapier? Al onze papiersoorten op een rijtje zien? Klik hier.

Tip 3: Werk met reliëf drukwerk
Zelf ben ik erg fan van een detail in reliëfdrukwerk. Dat geeft je kaartje gelijk een chique uitstraling én je kan dan juist een naam eruit laten springen of juist wat minder benadrukken. Hieronder laat ik je wat voorbeelden zien.


Bij de geboortekaartjes Tess en Maurits hebben wij de namen omhoog gedrukt (blindpreeg). Juist doordat 'ie omhoog is gedrukt zonder inkt, blijft het heel subtiel en geeft dit het kaartje een chique uitstraling.

 

Bij Vitto en Duuk hebben wij juist een element naar beneden gedrukt (blinddruk). 

 

Bij het geboortekaartje van ons zoontje George hebben wij de streep op de voor- en achterzijde naar beneden gedrukt + zijn doopnaam. De ouders van Julius kozen er ook voor om de tweede naam subtiel op de voorzijde te drukken door middel van een blinddruk.
 

Tip 4: Verdeel je tekst over verschillende kaarten
Wil je wat meer informatie kwijt over bezoek? Of wil je niet je adresgegevens op het geboortekaartje? Spreid dan de tekst over twee of meerdere kaarten uit. Mis je toch nog wat persoonlijkheid? Dan kun je ook de voorzijde van het kaartje bedrukken met een foto van je kleintje.

 

Tip 5: Complete set
Niets doet zo afbreuk als je geboortekaartje wordt verstuurd met een gewone witte envelop. Ga juist voor een bijpassende envelop zodat je echt een matchend setje hebt. Om het helemaal compleet te maken kun je kiezen voor een bijpassende sluitsticker en een ontwerp voor een persoonlijke postzegel. Deze maken wij op maat bij jouw geboortekaartje. En heb je geen zin in schrijven of schaam je je voor je handschrift? ;-) Kies dan voor het bedrukken van de adressen op de enveloppen. Wij drukken de adressen in de stijl van het geboortekaartje zodat deze helemaal aansluit bij de kaart.

Tip 6: Ga voor een geboortekaartje ‘op maat’.
Wil je verzekerd zijn van een kaartje met een minimalistische en stijlvolle uitstraling? Tja, dan raad ik zeker aan om je kaartje te laten ontwerpen door studiokuuk. ;-)

Elk kaartje is uniek en verdient ook ‘n speciale aanpak. Juist daarom werken wij heel bewust niet met een ontwerptool waarbij je zelf het kaartje moet ontwerpen. Bij minimalistische geboortekaartjes valt of staat een ontwerp vaak door de juiste verhoudingen.

Persoonlijk contact is dan ook erg belangrijk. Ik, Henrieke, bespreek graag je wensen via de telefoon en geef zo nodig advies. Soms ontstaat er zo weer een nieuw idee/ontwerp voor een geboortekaartje. Dat zijn echt de leukste momentjes. :-) Nadat we overlegd hebben via de, ga ik aan de slag met het ontwerp en krijg je een voorstel via de mail.

Enthousiast? Bestel dan eerst een gratis proefpakketje via deze link. Je kan gratis een proefkaart bestellen met drie extra items naar keuze. Deze proefkaarten zijn voorzien van een standaard tekst. Zo kun je de kwaliteit en kleuren beoordelen. Valt dit pakketje in de smaak dan raad ik  je aan om een digitale proefkaart en offerte van je favoriete kaartje te bestellen.


Bijpassende artikelen

Geboortekaartje Eli | jongen | lief | preeg
Geboortekaartje Eli
Bekijken
Geboortekaartje Maurits | jongen | uniek | preeg | houten figuurtje
Geboortekaartje Maurits
Bekijken
221
14509371