Vanaf SEP weer plek voor nieuwe aanvragen >> Klik hier voor het maken van een belafspraak.

Exclusieve materialenPersoonlijk contactAmbachtelijk drukwerk
Geboorte melden
‹ terug naar overzicht

Het minimalistische en luxe geboortekaartje voor Eli

Bekijk hier het hele complete setje die wij voor Eli mochten maken
11 februari 2020

Met een klein beetje trots delen wij het geboortekaartje die wij voor Eli, het zoontje van onze collega Tanja mochten maken. Benieuwd voor welke papiersoorten, tinten en bedrukking Tanja koos? Bekijk het hele setje in deze blog.

DSC_6647-2

"Rust, minimalisme en een lieve uitstraling waren de basis voor het kaartje van Eli"

Jaaaa, wat zijn wij blij om dit geboortekaartje met jou te delen. Dit kaartje hebben wij gemaakt voor Eli, het zoontje van kersverse mama en onze collega Tanja. Benieuwd naar de tips en keuzes van Tanja? Wij nemen je graag mee in het proces.

Papier
Éen ding wist Tanja zeker. Het geboortekaartje voor haar zoontje/dochtertje zou gedrukt worden op Wolkjespapier. Dat is van dat papier die je gewoon even wilt aaien.

We hebben dit papiersoort in drie varianten:
• a) Wolkjespapier dik (zie kaartje Evita), die wij bedrukken met onze letterpers. Dit is een stevige papiersoort met een wolkjesachtige uitstraling.
• b) Tweelaags wolkjespapier (zie kaart Lydia), een stevig papiersoort waar wij ook met folie op kunnen drukken.
• c) Wolkjespapier die geschikt is voor een dubbele kaart of bijkaartje.

Aangezien Tanja op de voor- en achterkant iets met een preeg (reliëfdruk verhoogt) en folie wilde, heeft zij gekozen voor Tweelaags wolkjespapier. Het voordeel is dat wij dan op een speciale manier twee lagen wolkjespapier aan elkaar verlijmen, waardoor je de preeg niet in spiegelbeeld aan de achterkant terugziet. Wil jij ook de verschillende soorten papier bekijken en voelen? Bestel dan een gratis proefpakket via deze link.

Ambachtelijk foliedrukwerk + naam in preeg

Het resultaat: een heel minimalistisch geboortekaartje met verfijnd en luxe drukwerk. Op de voorkant is zijn naam omhoog gepreegd (reliëfdruk verhoogt). Dit geeft een prachtig resultaat. Al de overige tekst op voor- en achterkant én op het fotokaartje hebben wij haarscherp gedrukt met glimmende bronsfolie. Dit geeft een prachtig effect op het matte papier! Benieuwd naar deze folie? Bestel dan een gratis geboortekaartje via deze link.


Persoonlijke touch
Als kers op de taart heeft Tanja een foto van Eli gemaakt en bij haar kaartje toegevoegd. Dit hebben wij gedrukt op de dunste variant van Wolkjespapier. Zo wordt het pakketje heel erg persoonlijk en roept het gelijk 'ahhh, wat lief' op ;-). Vooral leuk in deze tijd waar het bezoek toch veelal wat summier is. Wil je ook een extra kaartje met een foto? Dan heeft Tanja nog wat tips:
• Zorg voor een hele rustige achtergrond. Bijvoorbeeld een wit (hydrofiel) dekentje met een klein beetje reliëf.
• Kleed je kleintje ook zo rustig mogelijk. Desnoots wikkel je 'em alleen in een mooie deken.
• Fotograaf je kleintje overdag en zoek een plek op waar je veel licht hebt (groot raam).
• Gegarandeerd succes: fotograaf van boven. En dat ook écht van boven en niet van half-onder. Dan krijg je kindje hele rare verhoudingen.

Compleet
Om het ook in stijl te versturen is de envelop dicht gemaakt met een foliesticker in bronsfolie. Daarnaast hebben wij de enveloppen bedrukt in dezelfde lettertype als het geboortekaartje. De persoonlijke postzegel met de letter E maakt dit geboortekaartje helemaal af.

Wil je nog meer van dit geboortekaartje zien? Check dan even onze stories op Instagram onder het kopje 'preeg' en 'geboren'.

Tip: vraag van te voren een papieren proefkaart aan van jouw favoriete kleur-papier- en foliestalen.
Helemaal in love op dit geboortekaartje? Bestel dan een gratis proefpakket via onze website. Naast een gratis proefkaartje kun je ook nog wat folie's en verschillende papiersoorten bestellen. Zo kun je ze zelf in het echt bekijken en leuk met elkaar matchen. Vraag 'em aan via deze link!

Bijpassende artikelen

Geboortekaartje Eli | jongen | lief | preeg
Geboortekaartje Eli
Bekijken
Speciale envelop bij geboortekaartje | adresbedrukking | diverse kleuren
Bedrukking adressen op envelop
Bekijken
1

Hé, wat leuk dat je interesse hebt in onze collectie met geboortekaartjes!

Vandaag is het zondag. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het vandaag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. We hopen op je begrip hiervoor en we zien je graag op de andere dagen van de week weer terug.

221
14509371