Vanaf SEP weer plek voor nieuwe aanvragen >> Klik hier voor het maken van een belafspraak.

Exclusieve materialenPersoonlijk contactAmbachtelijk drukwerk
Geboorte melden
‹ terug naar overzicht

Online: het geboortekaartje van ons zoontje George!

Online: het geboortekaartje van ons zoontje George!
11 oktober 2020

Lees in deze blog alles over het geboortekaartje voor ons zoontje George!

DSC_9413

"Wij wilden een heel tijdloos en persoonlijk geboortekaartje voor George. "

Op 22 juni 2020 werden wij – 5,5 week eerder dan de uitgerekende datum – trotse papa en mama van onze zoon George. Tjonge, dat hij zoveel eerder zou komen hadden we niet zien aankomen. ;-) Gelukkig ging het erg goed met George en mochten wij met zo’n anderhalf week, precies op mijn eigen verjaardag, naar huis. Een mooier cadeau kon ik me niet wensen!

En dan het geboortekaartje voor je eigen zoontje maken… Dat valt niet mee. ;-) Hoe ik tot het geboortekaartje voor George ben gekomen? Hieronder mijn verhaal en wat tips voor het kiezen van het geboortekaartje die helemaal bij je past.
 

Hoe ik de materialen uitzocht
Zoals je ongetwijfeld weet ben ik fan van pakketjes. Van die complete pakketjes, met garen dichtgeknoopt, verschillende papiersoorten die mooi bij elkaar passen. Hoe ik de papiersoorten koos? Ik nam de papiersoorten letterlijk even mee naar het babykamertje van George. Op zijn kamer hebben we hele neutrale tinten zoals crème, bruin, mosgroen, en heel zacht zand-roze gebruikt. Deze tinten wilde ik ook terug laten komen in het geboortepakketje. Zo ontstond de combinatie van Tweelaags wolkjespapier, glimmende bronsfolie, zand-achtige wikkel en mosgroene garen.

Tip Keuzestress bij het kiezen van de juiste tint voor je geboortekaartje? Loop dan even letterlijk naar het kamertje waar je kleintje komt te liggen en kijk welke tinten er goed aansluiten bij het kamertje.

Reliëfdruk brengt je kaartje tot leven


Wil je ook een heel minimalistisch én stijlvol kaartje? Dan raad ik zeker reliëfdruk (letterpers) en foliedrukwerk aan. Juist door met verschillende technieken te werken krijgt je geboortekaartje een hele stijlvolle en chique uitstraling. 
Om het geboortekaartje zo rustig mogelijk te laten hebben we gekozen om de details verdiept en zonder inkt te drukken. Zo hebben we zijn doopnaam heel subtiel gedrukt op de voorkant. Zo is deze net wat minder belangrijk dan zijn roepnaam: George.

Maak van je fotokaartje een bezoekkaartje
Om het geboortekaartje toch heel persoonlijk te maken heb ik een foto gemaakt van George in de kleuren van het kaartje. Zó werd het pakketje gelijk heel persoonlijk en kreeg het ook direct wat meer kleur. Op de achterkant hadden we onze bezoek- en cadeauwensen.


Tip Heb je nog speciale bezoekwensen rondom Corona? Combineer dan een fotokaartje met bezoektekst op de achterkant. Zo maken je kenissen toch kennis met je kleintje én weten ze gelijk of je bezoek op prijs stelt.
 

De finishing touch: sluitsticker, bedrukte adressen en een persoonlijke postzegel
Het gehele pakketje moest natuurlijk wel in stijl opgestuurd worden. Zo kozen wij voor een bijzondere sluitsticker met de tekst 'wonderlijk mooi', gedrukt op halftransparant papier met glimmende bronsfolie. Dit gaf de envelop een heel chique uitstraling. De adressen hebben we ook bedrukt in hetzelfde lettertype en stijl als het kaartje.Wil je jouw kaartje ook in stijl afmaken? Klik hier voor alle opties.

Tip: vraag van te voren een papieren proefkaart aan van jouw favoriete kleur-papier- en foliestalen.
Helemaal in love op dit geboortekaartje? Bestel dan een gratis proefpakket via onze website. Naast een gratis proefkaartje kun je ook nog wat folie's en verschillende papiersoorten bestellen. Zo kun je ze zelf in het echt bekijken en leuk met elkaar matchen. Vraag 'em aan via deze link!

221
14509371