Yes, we zijn weer terug van zwangerschapsverlof. :-) Reserveer tijdig je plekje, vol = vol. Klik hier voor meer info.

Exclusieve materialenPersoonlijk contactAmbachtelijk drukwerk
Geboorte melden

Dikke kraamtranen

Josine van TheBiggerBlog aan het woord
12 maart 2019

Lees hier de zoektocht van Josine van theBiggerBlog naar hét geboortekaartje voor Charlotte

 
Geboortekaartje | meisje | goudfolie | hartjes

Het was als een cadeautje! En ja hoor, dikke kraamtranen van geluk, alles was perfect.

Iets wat ik de hele tijd voor me uit heb geschoven tijdens de zwangerschap was de keuze voor het geboortekaartje. Tot op het laatste moment hadden we namelijk nog geen naam, of althans, we waren er nog niet over uit. In mijn gedachte kwam het idee van het kaartje samen met de naam. Maar toen die naam op zich liet wachten, moesten we er toch echt aan gaan geloven!

Eigen ontwerp
In eerste instantie had ik gedacht zelf een kaartje te ontwerpen, of dat aan mijn broer te vragen. Hij is kunstenaar en grafisch ontwerper en heeft al vele kaartjes ontworpen voor familie en vrienden. Voordat ik hem kon vragen wilde ik me eerst oriënteren op wat ik nu echt mooi vind, iets waar Dennis en ik samen achter zouden staan. Waar begin je dan? Gezien onze vele bezoekjes aan het ziekenhuis zagen we al aardig wat kaartjes bij de afdeling gynaecologie hangen, maar niets wat ons direct aansprak. Het voordeel daar aan is dat we wel al snel door hebt wat we niet wilden. Geen uitvouw kaartjes, geen foto van de baby, geen zelfgemaakte plaksels. Zover waren we, maar wat dan wel? Ik ging op zoek op Pinterest en begon te bewaren wat mij leuk leek.

Proefkaartjes & ideeën opdoen
Tijdens het opslaan van enkele voorbeelden viel het me op dat het langzaam aan één stijl werd. Ik kwam uit bij studiokuuk, een Nederlands bedrijf met een groot verscheidenheid aan kaartjes, enveloppen en toebehoren. Nooit gedacht dat ik via social media zou vinden wat ik zocht; best ironisch voor een blogger toch? Omdat ik zo lekker eigenwijs ben, besloot ik niet op een paard te wedden en ging ik op zoek naar andere bedrijven. Zo vond ik nog een ander bedrijf met een zelfde style kaartjes. Ik besloot bij beide bedrijven proef kaartjes te bestellen, om zo te zien hoe het in het echt zal zijn.

Binnen enkele dagen had ik de kaartjes binnen van beide bedrijven. Vol enthousiasme opende we de enveloppen en bekeken de kaartjes. Al snel zagen we wat we heel mooi vinden en wat heel lelijk. Maar het was nog steeds niet hèt kaartje. Weer kwam dat uitstelgedrag naar voren en pas na een paar dagen besloten Dennis en ik er even echt voor te gaan zitten. We pakten de kaartjes en besloten de plus punten op te noemen, wat vonden wij nu zo mooi en waarom. Van daar uit keken we wel verder.

  • kwaliteit van het papier vonden we erg belangrijk. Dit kaartje was gemaakt van mooi, stevig papier en in de juiste tinten
  • een envelop van kraft; dit was bij beide merken verkrijgbaar overigens
  • het 3D effect van preeg, alsof het kaartje leeft bleek wat we beide erg mooi vonden

Iets waar we weken tegen op hadden gezien, hebben we in ruim een uur besloten. Nu nog kijken of al onze wensen mogelijk zijn? Ik stuurde mijn waslijst -dit is niet overdreven- met vragen en aanpassingen per mail. Vervolgens flink duimen of alles wat we voor ogen hadden ook echt werkbaar was. Dankzij de goede voorbereidingen van studiokuuk hoefde ik alleen nog te mailen dat Charlotte geboren was met d’r gewicht en lengte en daar gingen ze, naar de drukker. Ondanks Oud & Nieuw ontvingen we de kaartjes heel snel. Ontzettend mooi verpakt in zwart papier zat deze doos, met de geboorte kaartjes. Het was als een cadeautje! En ja hoor, dikke kraamtranen van geluk, alles was perfect.

Het geboortekaartje is perfect!
Soms moet je gewoon vertrouwen hebben in je eerste keuze. Het kaartje wat we het mooiste vonden was van studiokuuk. Het personaliseren van een kaartje kan op zoveel manieren en op hun website vond ik al snel veel mooie voorbeelden. Met deze informatie hebben we uiteindelijk ons kaartje zelf aangepast. Zo was het kaartje oorspronkelijk helemaal roze met 3D hartjes, maar wij hebben gekozen voor een wit kaartje met zwarte hartjes. Dit vonden wij een leuk thema en past ook goed bij haar kamertje. Toch wilden we wel iets meer kleur toevoegen en dus zagen we bij een ander kaartje het voorbeeld om de naam in glanzend goud te drukken, dat wilden wij ook.

Een boel aanpassingen op het origineel, waardoor we een heel ‘eigen’ kaartje kregen. Gelukkig was dat allemaal mogelijk bij dit bedrijf, een flexibiliteit die ik enorm waardeer. Tenslotte is een geboortekaartje iets heel persoonlijks en iets wat je maar één keer maakt voor je kindje.

De binnenkant van het kaartje is gebaseerd op onze twee keuze kaartje die we hadden geselecteerd, waar we een mix van hebben gemaakt. Nu zijn wij geen grafisch vormgevers, dus met enkele opties in ons achterhoofd vroegen wij de digitale proefdrukken op, om zo te kijken of ons idee ook wel mooi is in het echt. Wat ik erg prettig vond ik dat er werd meegedacht met wat wij wilden, daarop kwamen een aantal opties. Dit is het uiteindelijk geworden en we zijn er ontzettend blij mee.

De finishing touch is ook erg belangrijk, zoals jullie inmiddels weten ben ik dol op kleine details. Dat geldt dus niet alleen voor mode & beauty, maar in alles wat ik doe. Dus ook in dit geval. Ik wilde graag mooie enveloppen en anders dan anders en dus kozen wij voor enveloppen van kraft papier, een soort karton-achtige kleur. Er is ook de optie om de binnenkant te voorzien van een bedrukking, voering heet dat maar dat hebben wij uiteindelijk niet gedaan. Wat ook zo geweldig is, dat je de adressen vooraf kunt laten drukken op de enveloppen en ook dat hebben wij gedaan! Dat scheelde een boel tijd en maakte het helemaal af. En tot slot een sluitsticker, om de enveloppen mee af te sluiten, geheel in thema van het kaartje.

Dit verhaal is geschreven door Josine, mama van Charlotte én blogger van haar eigen website 'theBiggerBlog'.

Bijpassende artikelen

Speciale envelop bij geboortekaartje | adresbedrukking | diverse kleuren
Bedrukking adressen op envelop
Bekijken
Minimalistisch geboortekaartje met hartjes preeg | bling goud
Geboortekaartje Famke
Bekijken
221