Yes, we gaan weer online vanaf FEB. :-) Reserveer tijdig je plekje, vol = vol. Klik hier voor meer info.

Exclusieve materialenPersoonlijk contactAmbachtelijk drukwerk
Geboorte melden
‹ terug naar overzicht

Onze top 5 lettertype combinaties in minimalistische stijl

Bekijk onze top 5 lettertype combinaties in minimalistische stijl
11 juni 2019

In deze nieuwste blog geven wij je onze top 5 lettertype combinaties die helemaal van nu zijn én tips voor het vinden van het juiste lettertype voor jouw geboortekaartje.

Deftig blauw | lettertype

Een minimalistisch lettertype is vaak niet uitgesproken en daardoor niet tijdgebonden.

Minimalisme, dat is echt wel hét samenvattende woord voor de huidige trend die we nu zien bij geboortekaartjes en ook zeker terug zien bij geboortekaartjes! Waar we eerder veel geboortekaartjes ontwierpen met vintage- achtige lettertypes, zien we dat dit echt verschoven is naar rustige, strakkere, minimalistische lettertypes. Een minimalistisch lettertype is vaak niet uitgesproken en daardoor niet tijdgebonden. Grote kans dat je over 50 jaar nog blij bent met het lettertype!

Maar ook in deze categorie heb je natuurlijk weer heel veel keus. Wij kunnen ons dan best voorstellen dat het best lastig is om de juiste lettertypes te vinden voor het geboortekaartje van je zoontje of dochtertje. In deze blog geven we een aantal tips en de top 5 mooiste lettertype combinaties, helemaal van nu!

Hoe kies ik het juiste lettertype uit voor ons geboortekaartje?
Allereerst is het goed om na te gaan van welke stijl je houd. Houd je van een wat klassieke letter? Dan is een schreefletter wellicht wat voor jouw. Wij zien je al denken: ‘Huh, schreef? Wat is dat?’ Een schreefletter is een letter met pootjes aan zijn letter. Hierdoor krijgt het een wat klassiekere uitstraling. Het lettertype Statig is hier een goed voorbeeld van. Houd je wat meer van stoer en strak? Dan raad ik zeker een lettertype aan zonder toeters en bellen (schreefloos lettertype). Een no-nonsens lettertype. Goede voorbeelden zijn hiervan lettertype Stevig, Stoer, Strak en open.
Wij kunnen ons voorstellen dat je voor een meisje soms net een wat lieflijker lettertype zoekt. Het lettertype Vlot kunnen wij dan ook zeker aanbevelen. Deze is momenteel erg populair en past ook erg mooi bij een strak lettertype zoals Stijlvol of Fijn.


Het geheim van een rustige en minimalische uitstraling
Wil je je geboortekaartje heel basic en minimalistisch houden? Dan raden wij zeker aan om maximaal 2 verschillende lettertypes te gebruiken voor je geboortekaartje. Hoe meer lettertypes namelijk je gebruikt, hoe drukker het wordt. Tip: Je kan ook kiezen om voor één lettertype te gaan en te variëren met hoofdletters en kleine letters. Of variëren met diktes. Dat geeft ook een prachtig resultaat.
 

Top 5 lettertypes combinaties van nu
Ter inspiratie hebben wij de top 5 combinaties gemaakt, helemaal met lettertypes van nu.

Lettertype-tool en digitale proefkaart
Wist je dat wij ook eigen lettertype-tool hebben? Zo kun je kijken hoe de naam van je kleintje in deze lettertypes staan. Je kunt hem vinden door naar een willekeurig kaartje te gaan en door te gaan naar stap 5. Hier vind je onze lettertype-tool. Super handig natuurlijk! We hebben hier onlangs ook nog een blog over geschreven. Klik hier om deze te lezen.

En…daarnaast kun je ook een gratis digitale proefkaart en offerte aanvragen via onze website. Zo kun je gelijk zien hoe het complete plaatje eruit komt te zien. Klik hier om naar al onze geboortekaartjes te gaan.

221