Yes, we zijn weer terug van zwangerschapsverlof. :-) Reserveer tijdig je plekje, vol = vol. Klik hier voor meer info.

Exclusieve materialenPersoonlijk contactAmbachtelijk drukwerk
Geboorte melden
‹ terug naar overzicht

Wat is het verschil tussen ‘bling goud’ en goudfolie?

Het verschil tussen 'bling goud' en goudfolie.
27 augustus 2019

Ben je benieuwd naar het verschil tussen 'bling goud' en goudfolie? Ik leg het je graag uit.

Lief geboortekaartje met houten mini-hartje | perzik + bling goud

Mama Celine belde ons op met de vraag wat het verschil is tussen 'bling goud' en goudfolie, want beide varianten zie je op de website staan. 


Wat is nu het verschil? Of zit er helemaal geen verschil tussen? Ja, er zit zeker wel verschil tussen beide tinten. Ik heb hier een voorbeeld van het geboortekaartje Emma. Deze hebben we gedrukt met ‘bling goud’. Zoals je ziet, zit er wel een heel klein metallic spikkeltje in, waardoor het niet op stro lijkt, maar wel echt als goud toont. 

En hier heb ik ook nog het kaartje Phileine. Het hartje hebben we gedrukt met goudfolie. Deze glimt echt in het licht. Het heeft allebei echt een eigen uitstraling. 

Goudfolie
Het hartje, gedrukt in goudfolie, wordt gedrukt door middel van een stempel. Er wordt een stempel gemaakt van hetgeen wat in goudfolie gedrukt moet worden. Daarna wordt de folie onder hoge temperaturen (rond 130 graden) in het papier gedrukt. De stempel is gemaakt van magnesium, zo kan het de hoge temperaturen goed verdragen. 

Bling goud
‘Bling goud’ drukken wij op dezelfde manier als dat we ‘lief roze’ drukken. Dat noemen we offset. Dit is een ambachtelijke manier van drukken, maar hiervoor hebben we geen stempel nodig. Hierdoor is deze techniek goedkoper dan foliedruk.

Vraag een gratis proefpakket aan
Ben je benieuwd hoe deze twee er allebei in het echt uitzien? Dan kun je ook een proefpakketje aanvragen. Het proefkaartje Nore met bling goud kun je hier aanvragen en mocht je ook goudfolie willen zien, dan kun je bijvoorbeeld het proefkaartje Jacky (matte goudfolie) of het proefkaartje Levi (glimmende goudfolie) aanvragen.
 

Wil je een specifiek kaartje met goudfolie zien en zit deze niet bij de proefkaarten? Mail dan naar info@studiokuuk.nl.
 


Bijpassende artikelen

Speciaal geboortekaartje met roséfolie mat en houten mini-hartje | voorkant
Proefpakket geboortekaartje Saar
Bekijken
221