Beperkt plekken beschikbaar in maand april-juni. Vol = vol. Lees onze werkwijze en check beschikbaarheid hier.

Exclusieve materialenPersoonlijk contactAmbachtelijk drukwerk
Geboorte melden
‹ terug naar overzicht

Wat zet je op een geboortekaartje?

Met een handige checklist zodat je geen gegevens vergeet voor op je geboortekaartje!
29 maart 2019

Echt gebeurd. Een geboortekaartje versturen en vergeten de naam van je andere dochtertje erop te zetten.  Ook echt gebeurd. Je eigen adres vergeten. Bij ons kan het niet gebeuren door onze ‘studiokuuk-tekst-check’. In de nieuwste blog staan de meest gebruikte fouten die ouders ooit maakten op geboortekaartjes en hoe wij dat voorkomen via onze studiokuuk-tekst-check.

Speciaal geboortekaartje Noah met foto

Echt gebeurd. Een kaartje versturen en vergeten de naam van je dochtertje erop te zetten. Ook echt gebeurd. Je eigen adres vergeten. Bij ons kan dat niet meer gebeuren door onze studiokuuk-test-check.

Dit wil je niet meemaken. Je verstuurt je kaartje en je komt erachter dat de naam van je dochtertje er niet op staat. En je wilt het niet geloven, maar het is echt een keertje gebeurd! Of wat we ook wel een keertje hebben meegemaakt, is dat mensen hun kaartje versturen en ze vergeten hun eigen adres erop te zetten. Reden om je een serie tips te geven. Wat zet je op een geboortekaartje?

  1. De naam van je baby. Die zet je op de voorkant en eventueel voluit (doopnaam) op de achterkant. Wel of geen achternaam? Dat is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Onze richtlijn: als je bij jullie eigen namen geen achternaam gebruikt, doe dit dan wel bij de naam van je kleintje (of andersom).
     
  2. De gegevens van je kleintje. Je begint met geboortedatum, maar ook tijdstip, gewicht en lengte zijn interessant voor de ontvangers. Dit kan met icoontjes, cijfers of uitgeschreven tekst. Let op of het goed is geschreven! Als je gaat afkorten, kort dan alles af. Dus centimeter = cm, gram = g en uur = u. En dan overal consequent wel of geen punt erachter.
     
  3. Andere kinderen. Heb je meer kinderen, zet dan een komma tussen hun namen. Stippeltjes, een &-teken of ‘en’ kan ook. Zet er in ieder geval iets tussen, dat staat wel zo netjes.
     
  4. Adresgegevens. Vergeet niet de spatie tussen cijfers en letters van de postcode: bijvoorbeeld 8071 KU. Vermeld de woonplaats in kleine letters maar begin wel met een hoofdletter.
     
  5. De aankondigingstekst. Daarmee gaat taalkundig soms iets mis. Een voorbeeld:  ‘Dankbaar en blij zijn wij met de geboorte van onze zoon en broertje.’ Daar moet eigenlijk het woordje “mijn” tussen staan: ‘Dankbaar en blij zijn wij met de geboorte van onze zoon en mijn broertje.’ Heb je meer kinderen, dan is het: ‘Dankbaar en blij zijn wij met de geboorte van onze zoon en ons broertje.’ Opletten dus!
     
  6. Gedichtje. Wees consequent bij het opstellen van de tekst. Begin iedere zin met een hoofdletter of juist alles in kleine letters. Gebruik overal leestekens of nergens. En laat iemand anders de spelling nog even controleren. 
     
  7. Kraambezoek. Bezoektijden of kraamfeest? Vermeld het op je kaartje, bijvoorbeeld met klein zinnetje: ‘Bel, kom en bewonder’ en daaronder je telefoonnummer. Zet die wat kleiner op het kaartje. Je kunt daarbij ook een cadeautip doen, bijvoorbeeld met een mooi icoontje van een cadeautje of envelopje.

Studiokuuk-tekst-check
Om het gemakkelijk te maken hebben wij een handige checklist voor je gemaakt. Deze kun je gemakkelijk hier uploaden. Klik hier om de studiokuuk-tekst-check te downloaden.  Zo kun je de laatste digitale proefkaart nog controleren op deze puntjes.
Wij, Henrieke en Tanja, gebruiken deze checklist zelf ook om zo je geboortekaartje te controleren op (spel)fouten en te kijken of je niets bent vergeten. Zo weten we zeker dat je kaartje zonder foutjes bij je familie, vrienden en kennissen aankomt.
 


 

 

221
14509371